"Ako je mogla Srbija s 500.000 migranata, što ne može BiH"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa sa inostranstvom BiH Mirko Šarović kaže da migranti neće izmeniti etničku lsiku BiH, jer im je cilj EU, a ne BiH.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.06.2018.

12:28

Ilustracija: Getty Images

Šarović je izjavio da pojedini politički lideri u BiH predimenzioniraju priču u vezi s migrantima koji dolaze u BiH, kako bi se posejao strah među lokalnim stanovništvom.

"Mislim da se, kad su u pitanju migranti, nastoji kreirati neka politička priča, veća nego što to zaslužuje. Postoje pokušaji od nekih političkih lidera i sejanje straha u javnosti, što apsolutno nije istina", kazao je Šarović za regionalnu N1 televiziju.

Rekao je i da je "migranstka kriza prošla i Srbiju i Crnu Goru u mnogo većem broju", nego što je to sada slučaj u BiH.

"Kroz Srbiju je prošlo 500.000 migranata, pa su se znali nositi. Kroz BiH je prošlo ukupno pet do šest hiljada migranata i oni ne žele tu ostati. To je odgovor onima koji u javnost plasiraju lažne informacije da se sa migrantima želi promeniti etnička slika BiH", izjavio je Šarović.

Prema njegovim rečima, cilj migranata je zapadna Evropa, odnosno Evropska unija, i ne intresuje ih ni jedno mesto ni u RS ni u Federaciji BiH.

"Ja sam pobornik zaštite granica od ilegalnog ulaska migranata i privođenja pravdi onih koji od ovoga zarađuju novac", dodao je on.

Predsednik RS Milorad Dodik je pre par dana izjavio da bošnjački politički vrh namerava da u BiH naseli 150.000 migranata, koji bi promenili etničku sliku u ovoj zemlji.
Dodik je rekao da RS neće dozvoliti da se na njenoj teritoriji otvori ijedan prihvatni centar za migrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: