"Skupoceni vozni park sveštenika zauzeo košarkaški teren"

Skupoceni vozni park sveštenika SPC je izazivao nezadovoljstvo i revolt građana, a ovog vikenda posebno je naljutio Novosađane, piše infonet-vojvodina.rs.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

12:21

screenshot

Razlog je slika koju su građani zatekli u nedelju popodne, u centru grada.

“Dvadesetak automobila, mahom crnih skupocenih četvorotočkaša, bilo je parkirano na košarkaškom terenu, u dvorištu gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”. Informaciju da su ovim automobilima na liturgiju u Sabornu crkvu u Novom Sadu stigli upravo sveštenici SPC danas nije bilo moguće potvrditi“, navodi se.

U Sabornoj crkvi u Novom Sadu služena je sveta liturgija sa činom arhijerejske hirotonije. Liturgiju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Građani, koji su prošli centrom grada i videli kako je košarkaški teren u dvorištu gimnazije pretvoren u svojevrsno parkiralište bili su revoltirani. Većina Novosađana komentarisala je ovakvu sliku podsećajući na skromnost patrijarha Pavla i njegovu naviku da svuda ide peške ili autobusom.

“Čime bi se naše vladike vozile da se nisu zavetovale na skromnost”, tim citatom patrijarha Pavla komentarisao je današnju sliku u centru Novog Sada jedan od građana.

O skromnosti patrijarha Pavla, nakon što je preminuo, podsećali su i svetski mediji. Britanska medijska kuća BBC prenela je tada da je patrijarh Pavle bio ugledni teolog i lingvista, “poznat po ličnoj poniznosti i skromnosti”. Rojters je pisao da je patrijarh Pavle više voleo da ide gradskim prevozom i peške nego da ga šofer vozi kolima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: