Univerzitet u Kragujevcu bez organa upravljanja

Univerzitet u Kragujevcu trenutno je bez najviših organa upravljanja, prenosi agencija Beta.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.06.2018.

12:02

Univerzitet u Kragujevcu bez organa upravljanja

Šestoro novih članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu imenovala je Vlada Srbije, dok imena članova koje biraju Naučno-nastavna veća na 12 fakulteta još pristižu u Rektorat, rečeno je Beti u službi za odnose s javnošću Univerziteta.

Kada novi Savet od 21 člana bude kompletiran biće zakazana sednica na kojoj će se razmatrati rešenje ministra prosvete od 4. juna o smeni rektora Nebojše Arsenijevića, a trebalo bi da bude imenovan i vršilac dužnosti rektora u Kragujevcu.

Sednica Saveta sa istim dnevnim redom je bila otkazana 18. juna zbog nedostatka kvoruma pošto je osam članova Saveta podnelo ostavke nekoliko dana ranije.

Predsednik Saveta Siniša Randjić je potom uputio dopis dekanima fakulteta da sprovedu postupak izbora novih članova Saveta.

Na osnovu njegove izjave koja je data za potrebe vanrednog inspekcijskog nadzora, sednica Saveta će biti zakazana najkasnije do 26. juna.

Novi saziv Saveta Univerziteta ima dva člana više u odnosu na prethodni što je novina po Zakonu o visokom obrazovanju iz 2017. godine.

Šestoro članova Saveta imenuje Vlada Srbije, troje su predstavnici studenata, a ostali su kandidati fakulteta.

Na sajtu Univerziteta u Kragujevcu je objavljeno da je 19. juna sačinjen Zapisnik o vanrednom inspekcijskom nadzoru, koji je obavljen po nalogu ministra prosvete, u vezi sa dokumentacijom i utvrdjivanjem činjenica koje se odnose na razrešenje rektora.

Konstatovano je da Univerzitet u Kragujevcu u ovom momentu nema organ upravljanja i organ poslovodjenja čime je dovedeno u pitanje funkcionisanje, odnosno obavljanje delatnosti Univerziteta u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: