"Vlada da nađe odgovor protiv onih koji ubijaju decu"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će problem pravljenja i upotrebe sintetičkih droga izneti pred Vladu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.06.2018.

16:16

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je rekao da Vlada treba da nađe, kako je istakao, "odgovor protiv onih koji ubijaju decu".

Lončar je ukazao na to da Ministarstvo zdravlja stalno stavlja na listu zabranjenih supstanci one za koje utvrdi da su korišćene za sintetičke droge, ali su oni koji ih prave uvek korak ispred, pa dok se urade analize, droga već bude na ulici i već ima žrtava.

"Ovu temu ću izneti na Vladi, to je problem svuda u Evropi. Moramo da delujemo zajedno sa policijom, sudstvom, prosvetom, sa svima koji imaju dodira sa decom, da osmislimo mere koje moraju da daju što hitnije i bolje rezltate", rekao je Lončar.

On je to rekao novinarima u Kruševcu odgovarajući na pitanje šta zdravstveni sistem Srbije može da učini da spreči situacije, poput nedavnih u kojima je troje mladih preminulo zbog predoziranja sintetičkim drogama.

"To su vesti koje su uznemirile mene i sve roditelje. Deca su u tim godinama kada ne razmišljaju dovoljno, ali ovo je alarm za sve ljude koji rade u državnom sistemu i kojim imaju veze sa ovom oblašću", dodao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: