Brnabićeva: Nije na meni da komentarišem izjavu Vučića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj deluje da su razgovori u Briselu bili jako teški.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2018.

14:32

Brnabićeva: Nije na meni da komentarišem izjavu Vučića
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Ona je poručila da će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima.

Brnabić je u Rači rekla da se jutros kratko čula sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Ne bih dodatno komentarisala, čuli smo svi dosta jasnu i nedvosmislenu izjavu predsednika Vučića. Nije na meni da komentarišem izjavu predsednika. Meni deluje da su razgovori bili jako teški", rekla je Brnabić novinarima komentarišući jučerašnji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu.

Čini joj se, kaže, da je u ovom trenutku jedino Beograd "otvoren za ozbiljan razgovor i za kompromis i da ne bi volela da se ta otvorenost za kompromis smatra za našu slabost".

"Mislim da je to pokazatelj naše ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku. Vlada će stati uz predsednika Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima", naglasila je premijerka.

Navela je da ne bi da komentariše detalje jučerašnjih razgovora, jer, kaže, nije na njoj da komentariše detalje sastanka kome nije prisustvovala.

Na pitanje da li očekuje skorije rešenje za KiM nakon nastavka pregovora, Brnabić kaže da ne može da govori o vremenskim odrednicama.

"Apsolutno nemam nijednu indiciju o tome kada to može da bude i da li to uopšte može da bude", rekla je Brnabić.

Istakla je da je prvo važno da se implementira sve što je do sada dogovoreno i potpisano i da je neophodno da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština, a potom je važno da svi budu "otvoreni, ozbiljni i hrabri", kakav je u ovom trenutku Beograd i predsednik Srbije, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu.

"Mi smo na strani dijaloga, kakvi su drugi, ja nemam tu informaciju", kaže Brnabić, a upitana da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgovorima, ona je navela da nema komentar na izjavu takozvanog predsednika Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: