Više od 500 dece migranata vraćeno porodicama u SAD

Američko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je više od 500 dece odvojene od roditelja bez dokumenata vraćena porodicama.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 24.06.2018.

17:58

Više od 500 dece migranata vraćeno porodicama u SAD
Foto: Tanjug/AP/Gregory Bull

Dodaje se i da je oko 2.000 njih i dalje odvojeno od roditelja.

"Pogranična policija spojila je 522 dece stranaca u prihvatnim centrima, a koja su bila odvojena od roditelja u okviru politike nulte tolerancije" (prema migrantima), navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Sistematsko odvajanje dece od roditelja koji su ilegalno prešli u SAD preko meksičke granice izazvalo je negodovanje u svetu ali i u SAD.

Za pet nedelja, 2.300 dece je odvojeno od roditelja. Američki predsednik Donald Tramp je u iznenadnom preokretu prošle srede potpisao ukaz kojim se završava takva praksa.

Ministarstvo zdravlja je dodalo da je oko 2.000 dece još bez svojih bližnjih i da avdokati roditelja raznim administrativnim procedurama rade na njihovom spajanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: