"Vlada SAD zna gde su deca razdvojena od roditelja"

Zvaničnici administracije predsednika SAD Donalda Trampa saopštili su da vlada SAD zna gde se nalaze deca razdvojena od porodica na američko-meksičkoj granici.

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

09:37

Foto: Thinkstock

Zvaničnici su rekli i da administracija radi na ponovnom ujedinjenju dece i roditelja.U dokumentu koji je sinoć objavilo ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite navodi se da roditelj mora da podnese zahtev da dete bude deportovano zajedno sa njim.

U prošlosti su mnogi migranti odlučivali da budu deportovani bez dece. To je, kako navodi AP, rezultat nasilja i progona u zemljama iz kojih dolaze.

Tramp je u sredu potpisao ukaz kojim se okončava razdvajanje porodica migranata koji nezakonito pređu u SAD preko meksičke granice.

Američke vlasti su prošle nedelje saopštile i da je nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom od polovine aprila dovela do razdvajanja više od 2.000 dece od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Administracija Donalda Trampa je na meti žestokih kritika u zemlji i inostranstvu zbog razdvajanja maloletnika od roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: