Pacoli: Neko ovde laže i izmišlja...

Brisel -- Ministar spoljnih poslova Kosova Bedzet Pacoli reagovao je u Briseluu na izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića o povlačenju priznanja Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/PETRIT PRENAJ
EPA/PETRIT PRENAJ

On je naveo da to nije tačno: “Neko ovde laže I izmišlja”, rekao je Pacoli novinarima.

On je rekao da nijedna od četiri zemlje, koje je Dačić naveo u poslednje vreme, nije povukla priznanje.

Pacoli kaže da tako ni Liberija, jedna od njih, nije povukla priznanje, i tvrdi da je ministar iz Burundija, koji je najavio povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, "razrešen dužnosti iste noći“.

"Gvinea Biseao nedavno je akreditovala nerezidentnog kosovskog ambasadora”, kaže Pacoli.

On tvrdi i da će u narednom periodu jos 10-ak zemalja priznati Kosovo.

Bedžet Pacoli je u izjavi tokom dijaloga u Briselu na neki način demantovao i kosovskog predsednika, koji je, dolazeći na sastanak sa Vučićem, poručio da je u pitanju početak poslednje faze dijaloga.

“Ovo je početak faze razmatranja stavova”, rekao je Pacoli. Tek slede, dodao je, konkretni razgovori o pojedinačnim elementima sveobuhvatnog rešenja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Ivica Dačić je ranije poručio da je zadovoljan aktivnostima na povlačenju međunarodnih priznanja Kosova i da će sa njima i nastaviti. Na suprotne tvrdnje ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija i američkog kongresmena Engela, Dačić odgovara da je važno znati činjenice:

”Što su se toliko uplašili ako imaju toliko veliki broj zemalja koje ih priznaju? Evo, dajte mi taj spisak, i zaokružiću koje sve zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova. Ja vam obećavam i garantujem da će bez kompromisa biti štete za Kosovo, jer će biti sve manje zemalja koje priznaju Kosovo”, kaže Dačić.

Kosovo

Sprečen prijem Kosova u SCO

Beograd -- Na sednici Saveta Svetske carinske organizacije u Briselu je sprečen prijem samoproglašenog Kosova, čiji status u toj organizaciji ostaje sporan i zamrznut.

Kosovo subota 30.06. 16:39 Komentara: 20
strana 1 od 98 idi na stranu