Pacoli: Neko ovde laže i izmišlja...

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedzet Pacoli reagovao je u Briseluu na izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića o povlačenju priznanja Kosova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.06.2018.

19:27

Pacoli: Neko ovde laže i izmišlja...
EPA/PETRIT PRENAJ

On je naveo da to nije tačno: “Neko ovde laže I izmišlja”, rekao je Pacoli novinarima.

On je rekao da nijedna od četiri zemlje, koje je Dačić naveo u poslednje vreme, nije povukla priznanje.

Pacoli kaže da tako ni Liberija, jedna od njih, nije povukla priznanje, i tvrdi da je ministar iz Burundija, koji je najavio povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, "razrešen dužnosti iste noći“.

"Gvinea Biseao nedavno je akreditovala nerezidentnog kosovskog ambasadora”, kaže Pacoli.

On tvrdi i da će u narednom periodu jos 10-ak zemalja priznati Kosovo.

Bedžet Pacoli je u izjavi tokom dijaloga u Briselu na neki način demantovao i kosovskog predsednika, koji je, dolazeći na sastanak sa Vučićem, poručio da je u pitanju početak poslednje faze dijaloga.

“Ovo je početak faze razmatranja stavova”, rekao je Pacoli. Tek slede, dodao je, konkretni razgovori o pojedinačnim elementima sveobuhvatnog rešenja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Ivica Dačić je ranije poručio da je zadovoljan aktivnostima na povlačenju međunarodnih priznanja Kosova i da će sa njima i nastaviti. Na suprotne tvrdnje ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija i američkog kongresmena Engela, Dačić odgovara da je važno znati činjenice:

”Što su se toliko uplašili ako imaju toliko veliki broj zemalja koje ih priznaju? Evo, dajte mi taj spisak, i zaokružiću koje sve zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova. Ja vam obećavam i garantujem da će bez kompromisa biti štete za Kosovo, jer će biti sve manje zemalja koje priznaju Kosovo”, kaže Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: