"Ne žele da čuju argumente SRB jer ih podsećaju na grešku"

Deo međunarodne zajednice ne želi da čuje argumente Srbije u vezi sa KiM jer ih ti argumenti podsećaju da su napravili grešku, koju ne žele da priznaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Tp je izjavio glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel.

"Stoga je lakše poništavati i zaobilaziti argumente Srbije, jer bi ih njihovo prihvatanje logičkim sledom vodilo ka priznavanju da je sve bilo pogrešno", rekao je Asiel u intervjuu za "Novosti".

On je istakao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda gotovo podudarne, a kao primer naveo je da su srpski manastiri, kao i jerusalimski, postali političko pitanje na sednicama komiteta Uneska za svetsku kulturnu baštinu.

"Srpski manastiri predstavljaju, danas, političko pitanje jer Priština, uz podršku uticajnih država Zapada, nastoji da ih preimenuje u "kosovske" na sednicama komiteta Uneska za svetsku kulturnu baštinu", dodao je on.

Kako je naveo, pokušava se preimenovanje Pećke patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške u 'kosovske kulturne spomenike".

"Jerusalim, mesto na kojem su stajali Prvi i Drugi hram, kao i mesto gde su sahranjeni praoci i pramajke jevrejskog naroda: Avram, Isak, Jakov, Sara, Rebeka i Lea u Hebronu, takođe su postali političko pitanje kod te iste organizacije. Proglašavaju se palestinskim mestima i oduzima im se svaka istorijska veza sa jevrejskim narodom. Dovoljno je otvoriti Bibliju i pročitati istorijske činjenice, kako bi se uvidela monstrouznost te laži", naglasio je Asiel.

Kosovo

Sprečen prijem Kosova u SCO

Beograd -- Na sednici Saveta Svetske carinske organizacije u Briselu je sprečen prijem samoproglašenog Kosova, čiji status u toj organizaciji ostaje sporan i zamrznut.

Kosovo subota 30.06. 16:39 Komentara: 20
strana 1 od 98 idi na stranu