"Budućnost zavisi od kompromisa sa kosovskim Albancima"

Umesto ideje zamrznutog konflikta, moramo se boriti za dogovor sa kosovskim Albancima, jer samo tako možemo doći do mira.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.06.2018.

15:24

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

To je ocenio predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović. .

On je, u pisanoj izjavi, naveo da budućnost našeg društva presudno zavisi od postizanja kompromisa sa Prištinom i da bez rešenja Kosova nijedno drugo sporno pitanje neće dobiti dobar odgovor.

"Tek porazom nacionalizma i konačnim raskidanjem sa krvavom prošlošću, mi ćemo biti u prilici da rešavamo probleme koje nam je proizvelo mutant-društvo u kojem živimo. Zbog toga nema ništa od evropske Srbije ako pored rešavanja pitanja Kosova ne učestvujemo u rešavanju krize u Bosni i Hercegovini, ako ne unapređujemo odnose sa Skopljem, Zagrebom i Podgoricom i ako na taj način ne pokažemo snagu i pamet da se i dalje menjamo", izjavio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: