Džaka i Šaćiri nisu jedini, provokacije i sa Kosova FOTO

Tokom fudbalske utakmice između Srbije i Švajcarske na SP u Rusiji, kosovski političari su na društvenim mrežama provocirali i Srbe i Švajcarce.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

12:08

Džaka i Šaćiri nisu jedini, provokacije i sa Kosova FOTO
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Oni su ostavljali komentare u kojima se potencira da kosovski Albanci igraju protiv Srbije i da su oni pobedili srpsku reprezentaciju, a ne Švajcarska.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je na Tviteru uoči meča napisao da se nada da će kosovski Albanci pobediti Srbiju, iako je Srbija igrala protiv Švajcarske.

"Hoće li naši momci pobediti Srbiju večeras? Mislim da hoće", napisao je Pacoli, a na crtežu koji prati njegov tvit preko švajcarske zastave farbaju albanskog "dvoglavog orla". A

Ambasadorka Prištine u Vašingtonu Fljora Čitaku tvitovala je da su golovi Albanaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake istorijski za Kosovo, prenosi Blic.

"Dva kosovska Albanca zabeležila su danas pobedu za Švajcarsku protiv Srbije. Njihove porodice su dobile utočište u Švajcarskoj tokom rata u Kosovu. Danas su postigli golove i pobedili. Sport je ponekad više od sporta. Danas ste nosili našu istoriju na ramenima. Volim vas", poručila je Čitaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: