"Hoće da nasele 150.000 migranata – azil pa državljanstvo"

Bošnjački političari, zajedno sa vrhom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), planiraju da u BiH propuste 150 hiljada migranata.

Izvor: Beta

Subota, 23.06.2018.

21:07

Ilustracija: Thinkstock

To je rekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da bi ti migranti potom zatražili azil, a potom dobili državljanstvo BIH.

Dodik je kazao da je to poznato i srpskim predstavnicima iz Saveza za promene, koji su u vlasti na nivou BiH, ali da oni ne čine ništa da to spreče.Prema njegovim rečima, u BiH je od početka godine ušlo više migranata nego što se to zvanično tvrdi, odbacujući mogućnost otvaranja izbegličkih prihvatnih centara u RS.

"Ne želimo zadržavanje migranata na teritoriji RS i odbacujemo mogućnost da se migranti stacioniraju na području RS", istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi zadržavanje migranata na teritoriji RS bio "ozbiljan udar na naš način života".

Prema zvaničnim podacima vlasti BiH, u ovu zemlju je od početka godine ušlo oko 7000 migranata.

Najveći broj njih je smešten na području Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, a oko 200 stotine je smešteno u izbgeličkom centru u Salakovcu kod Mostara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: