"Policajci u Kostićevom stanu našli 'neke papire'"

Ako se dokažu sumnje da je Darko Kostić počinio krivična dela za koja se tereti, zaprećena mu je kazna od deset godina zatvora, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 23.06.2018.

21:33

freeimages.com

Naime, za omogućavanje maloletnicima da koriste narkotike, što je jedno od tri dela za koja je osumnjičen, predviđena kazna je od dve do deset godina robije.

Za polno uznemiravanje maloletnika preti od tri meseca do tri godine, a za nedozvoljene polne radnje od šest meseci do pet godina zatvora.

Kostić je u petak po podne uhapšen zbog tvrdnji da je polno uznemiravao maloletnog L. J. (15), nakon što je policija pretresala njegov stan na Novom Beogradu.

“Kako saznajemo, pripadnici MUP nisu pronašli narkotike, što je bio njihov primarni zadatak, ali jesu neke papire, za koje se sumnja da imaju tragove droge. Oni su poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su sumnje nadležnih opravdane. Inače, nalog za pretres njegovog stana izdalo je Treće osnovno javno tužilaštvo, pred kojim će Kostić u nedelju izneti odbranu. Nakon toga znaće se da li će protiv njega biti pokrenuta istraga i da li će mu biti određen pritvor”, navodi se.

Osim polnog uznemiravanja i omogućavanja uživanja narkotika, kreator je osumnjičen da je izvršio još jedno krivično delo – nedozvoljene polne radnje.

“Reč je o punoletnom momku, a ovaj slučaj kako nam je rečeno nije povezan sa slučajem maloletnika, koji je inače jedan od učesnika takmičenja "Neki novi klinci", koje organizuje "Grand produkcija". Kostić se pred policijom našao u ponedeljak nakon što su protiv njega krivičnu prijavu podneli dečakovi roditelji. To su uradili nakon što im je sin ispričao da je bio u stanu kreatora, koji ga je slikao i zatim mu predložio da se skine i legne pored njega da se maze. Dečak je to odbio i pobegao iz stana. Pored toga tvrdio je da mu je osumnjičeni svojevremeno dao da popije kamagru, ne govoreći o čemu je reč. Kostić je te tvrdnje negirao, navodeći da je maloletnika sprečavao da uđe u njegov stan, da je ovaj bio uporan i da mu je pri tome pocepao majicu”, dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: