Tramp ima plan: Hoće sastanak s Putinom. Šta kaže Kremlj?

Američki predsednik Donald Tramp razmatra susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sledećeg meseca, što je potvrdio na sastanku u Beloj kući.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

08:08

Tramp ima plan: Hoće sastanak s Putinom. Šta kaže Kremlj?
Foto: Getty Images

Kako navodi Blumberg, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom, susret Putina i Trampa trebalo bi da se dogodi tokom Trampove posete Evropi, koja je već najavljena.

Agencija navodi da postoje dve prilike za susret dvojice lidera - NATO samit u Briselu 11. jula ili nakon Trampove posete Britaniji 13. jula.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Garet Markis potvrdio je na Tviteru da će savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton posetiti Rusiju kako bi razgovarao o potencijalnom sastanku predsednika Rusije i SAD.

S druge strane, iz Kremlja saošštavaju da ne žele, za sada da licitiraju datumima. Portparol Kremlja juče je kratko potvrdio da Trampov savetnik stiže u Moskvu, ali je odbio da potvrdi da je razlog njegovog dolaska priprema susreta Tramp - Putin.

Tramp se prošlog leta sastao dva puta sa Putinom na samitu Grupe 20 u Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: