Kosovska opozicija odbila Tačijev predlog, neće o granici

Tri kosovske opozicione partije odbile predlog predsednika Hašima Tačija da budu deo "procesa demarkacije granice sa Srbijom", pišu kosovski mediji.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

13:22

Kosovska opozicija odbila Tačijev predlog, neće o granici

"Nema razloga da budemo deo dijaloga za pitanje granice, postoje nadležne institucije, državna komisija koja bi trebalo da se bavi tim stvarima. Naš stav o Tačijevom predlogu je poznat i isti važi za pitanje granice", rekao je sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Baćiri, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Tači je nedavno potvrdio učešće u nastavku dijaloga sa Beogradom, u nedelju u Briselu, i izjavio da će se na "pregovaračkom stolu naći i pitanje granica", prenela je Koha ditore.

On je ponovio poziv političkim partijama za formiranje sveobuhvatog tima, što će prema njegovim rečima, proces učiniti kredibilnijim i transparentnijim.

Tači, kome opozicija osporava legitimitet da vodi dijalog u Briselu s obzirom na to da nije dobio ovlašćenje parlamenta, tvrdi da ima ustavnu obavezu da predstavlja Kosovo i da ovaj dijalog vodi do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: