Tuča grčkih i makedonskih tinejdžera zbog imena Makedonije

Skoplje -- Makedonski i grčki tinejdžeri potukli se u grčkom letovalištu Nei Pori zbog imena Makedonije, javlja makedonska agenija Makfaks.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Pozivajući se izvore bliske mladim rukometašima iz Makedonije, agencija navodi da je njihova tuča s lokalnim grčkim tinejdžerima završila s "težim povredama" nekih od učesnika. Makfaks ne navodi koliko je tinejdžera učestovalo u tuči, niti koliko ih je povređeno.

Do tuče je došlo u jednoj lokalnih igraonici u mestu Nei Pori, kada je jedna Grkinja pozvala grčke tinedžera nakon što je s mladim Makedoncima započela raspravu oko imena Makedonije.

Grkinja je prva čula mlade rukometaše iz Makedonije, stare 17 i 18 godina koji su u Nei Pori bili u pripremnom kampu, da govore makedosnki i pitala ih odakle su.

Pošto su odgovorili da su iz Makedonije, Grkinja je počela da se raspravlja oko imena Makedonije, pozvala lokalne tinejdžere, nakon čega je počela "žestoka tuča".

Taj incident je okončala polcija koju je pozvao neko od očevidaca, a po povratku iz Grčke, neki od mladih rukometaša je "završio u bolnici gde su im konstatovane telesne povrede".

Region

"Istorijska odluka EU"

Skoplje -- Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je "istorijskom" odluku EU o uslovnom određivanju datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu sa Makedonijom i Albanijom.

Region subota 30.06. 10:08 Komentara: 18
strana 1 od 115 idi na stranu