Čačak: Po skraćenom postupku, osuđen odbornik Dveri

Odbornik Dveri u Skupštini grada Čačka, osuđen nepravosnažno na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u Skupštini grada.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

09:17

Čačak: Po skraćenom postupku, osuđen odbornik Dveri

Odbornik Alaksandar Tanasković (44) je naime svežnjem materijala gađao i u glavu pogodio Igora Trifunovića, predsednika lokalnog parlamenta. Presudu je, po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva, izrekao sudija Osnovnog suda u Čačku Vladan Filipović, u skraćenom postupku.

U obrazloženju presude se navodi da je Tanasković kriv što je 5. jula prošle godine kao odbornik Skupštine grada Čačka, nezadovoljan odlukom predsedavajućeg - oštećenog Igora Trifunovića, prišao do stola predsedavajućeg i gađao ga risom papira - skupštinskim materijalom sa udaljenosti od oko 2 - 3 metra.

Trifunović je tom prilikom zadobio lakše povrede u predelu lica.

Ovom presudom Tanasković je obavezan da na ime sudskog paušala uplati 7.000 a za troškove krivičnog postupka još 15.232 dinara, i ima pravo žalbe Višem sudu u roku od osam dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: