Poruka iz Rima: "Opstanak EU će biti pod znakom pitanja"

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini ocenio je u intervjuu za nemački Špigl da će opstanak EU biti doveden u pitanje naredne godine.

Izvor: Beta

Petak, 22.06.2018.

18:03

Poruka iz Rima:
Foto: GettyImages

Izjava Salvinija dolazi u trenutku kada se zemlje EU ne slažu o rešavanju prijema migranata.

"Naredne godine će se odlučiti da li će ujedinjena Evropa nastaviti da postoji ili ne", rekao je Salvini za Špigl.

Naredne godine bi trebalo da se vode pregovori o evropskom budžetu i zakazani su izbori za Evropski parlament, a "to će odrediti da li sve ovo ima smisla", dodao je Salvini, koji je lider ekstremno desničarske stranke Liga.

Italija, koja od dolaska na vlasti koalicije koju čine populisti i ekstremna desnica na meti je kritika zbog pitanja prijema izbeglica.

Italijanske vlasti žele drugačiju preraspodelu migranata u EU, jer su do sada migranti najviše dolazili u Italiju, dok je Salvini rekao da vlasti više ne žele da primaju nove brodove s migrantima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: