Zašto su beogradskim ulicama jutros tekle reke? FOTO/VIDEO

Beograd -- Beograd je jutros bio pod vodom jer su slivnici predviđeni da prihvate padavine intenziteta 4-5 litara vode na metru kvadratnom po satu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jelena Nikolić, TV Prva
Foto: Jelena Nikolić, TV Prva

To je za B92.net izjavio direktor Beokom servisa Darko Glavaš.

Međutim, u jutrošnjem jakom nevremenu koje je zahvatilo ceo Beograd za jedan sat palo je od 22 do 25 litara kiše po metru kvadratnom, objašnjava Glavaš.

On je pojasnio da je kanalizacioni sistem u mogućnosti da prihvati padavine intenziteta do 80 litara na metru kvadratnom za dan i da su jutrošnje padavine okarakterisana kao nepogoda koju je RHMZ ranije najavio.

Slike potopljenih ulica i usporenog saobraćaja preplavile su društvene mreže, a kako kaže Glavaš, situacija je sada pod kontrolom. Nakon prestanka padavina bilo je potrebno petnaestak minuta da se stanje na beogradskim ulicama normalizuje, dodao je.

Foto: Dejana Popović
Foto: Dejana Popović

Na teren je, prema njegovim rečima, bilo upućeno 13 specijalizovanih vozila za otpušavanje, 14 radnih mašina, 14 velikih kamiona koji skupljaju otpad koji je voda sa sobom donela, kao i 30 vozila s radnicima i iscrpnim pumpama. Ukupno je, kako kaže Glavaš, bilo angažovano 140 ljudi koji radili na tome da se stanje na beogradskim ulicama u potpunosti normalizuje.

On je jutrošnje padavine, po količini vode koja se u kratkom periodu sručila na ulice glavnog grada, uporedio sa poplavama iz maja 2014.

Društvo

strana 1 od 160 idi na stranu