Potop u Beogradu FOTO/VIDEO

Beograd -- Građani Beograda osetili su veliki nalet kiše koja je počela da pada nešto pre osam sati jutros, a nastavila se pre 15 minuta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Jelena Nikolić TV Prva
Foto: Jelena Nikolić TV Prva

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegde grad.

Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.

Printscren/TV Prva
Printscren/TV Prva

Screenshot/Prva TV
Screenshot/Prva TV

Padavine su obilne, te kišobran nije dovoljna odbrana, pa je najbolje u zatvorenom prostoru sačekati da jaka kiša prestane.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taksi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fešn" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.

Banjica, Foto: B92 Dejana Popović
Banjica, Foto: B92 Dejana Popović

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteo/alarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, stoji u objašnjenju na sajtu RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu