Hitno upozorenje:Pljušti i pljuštaće, Srbija "narandžasta"

U narednom času intenzivni pljuskovi s grmljavinom očekuju se na istoku Srema, jugu Bačke, srednjem i južnom Banatu i na području Beograda i severne Šumadije.

Izvor: B92
Podeli
screenshot/Prva TV
screenshot/Prva TV

Potop u Beogradu FOTO/VIDEO

To je kao hitno upozorenje izdao RHMZ na svom sajtu.

U upozorenju se dodaje da je u zoni najintenzivnijih pljuskova lokalno moguća sugradica, a na severu Bačke severozapadni vetar u pojačanju i zahlađenje.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Jak pljusak počeo je pre 10h na obodima Beograda, a jako nevreme pogodilo je Prijepolje. Obilna kiša i olujni vetar su za 20 minuta napravili ogromnu materijalnu štetu. Opširnije - OVDE.

Nevreme, praćeno grmljavinom, gradom i kišom, jutros nešto pre sedam časova zahvatilo je delove Beograda, otežalo i usporilo saobraćaj u prestonici, a pojedine ulice bile su poplavljene.

Podsetimo, RHMZ je ranije upozorio da će celu Srbiju zahvatiti hladan talas, koji će sa sobom doneti grmljavine, pljuskove, grad i olujni vetar.

"U zoni fronta lokalno intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše većom od 20 mm za tri sata, kao i kratkotrajna pojava sugradice i grada. Za vikend i početkom sledeće sedmice hladnije, sa temperaturom ispod proseka, u većini mesta od 18 do 23 °C", upozorio je RHMZ.

strana 1 od 160 idi na stranu