Vučićeve šale: Bugari bi da žene Srpkinje i "napad Zorane"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, primećuje agencija Tanjug, veoma zadovoljan napretkom radova na petlji Dimitrovgrad – Zapad na Koridoru 10.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.06.2018.

22:55

Vučićeve šale: Bugari bi da žene Srpkinje i
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Kako se navodi, te radove izvodi bugarska kompanija Trejsi, a Vučić se, ističe se, našalio da bugarski radnici, inače zainteresovani, kaže, za lokalne devojke, mogu da ih žene - ali tek kada završe planirane radove.

"Koliko smo bratski i prijateljski narodi...mnogo ljudi iz Trejsa bugarskog, vidim, hoće da žene Srpkinje i ja sam im dao jedan uslov, da se malo nasmejete, rekao sam im: 'Možete da dobijete mlade naše odavde, ali prvo da završite svoj sektor ovde na autoputu, a kad završite to, uspešno, kad mi to odobrimo, onda lepo naše mlade dobijaju dozvolu da idu'", preneo je Vučić novinarima.

Ssalu na stranu, dodao je, srećan je zbog saradnje, jer to govori koliko smo bliski narodi, "koliko ljubav može da priblizi Srbe i Bugare, a i Bugari i Grci i druga naša braća, zbog onoga što radimo u Srbiji, mnogo autoputeva koje gradimo, ako se vi, ministarka, saglasite imaće još mnogo posla... ".

On je to rekao misleći na ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, a onda se "ispravio" i primetio:

"Ne, ona će da me napadne, opet sam nešto oko te rodne ravnopravnosti pogrešio, jel to?".

Na ministarkin odgovor "malo", Vučić je ponovio: "Malo. E dobro , neka sam. Ne mogu ja to, ja sam narodni čovek, ne mogu ja to sve, ta pravila, što mi kaže birokratija, ova ili ona...",

Ponovio je da je sa bugarskim kolegom dogovorio da se reši problem upisa prezimena Bugarki na zvaničnim dokumentima, što, kaže, nije znao da to Bugarkama mnogo znači.

Radev je "potvrdio" Vučićevu tačku gledišta, primetivši, na kraju, da su srpsko-bugarski brakovi najbolja garancija da će autoput biti izgrađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: