"Zahvalni smo Liberiji na principijelnom stavu o Kosovu"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost predstavnicima Vlade Liberije zbog odluke da ta zemlja povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

22:32

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

On je tokom razgovora s ministrima spoljnih poslova i informisanja Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem i Lenom Judžinom Nagbeom u Beogradu, ocenio da odluka te zemlje o povlačenju priznanja "pokazuje da je principijelna, konzistentna i na pravu zasnovana politika Srbije dala rezultate".

"Povlačenje priznanja takozvanog Kosova dolazi u trenutku značajnom za ukupan proces dijaloga s Prištinom. Važno nam je što i drugi prepoznaju ispravnost stavova naše zemlje, a to je opredeljenost za rešavanje otvorenih pitanja putem pregovora, bezuslovno poštovanje Briselskog sporazuma i zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Navodeći da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih iz vremena bivše Jugoslavije, sagovornici su ocenili da se, u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa obe zemlje, otvaraju mogućnosti za uspostavljanje sveobuhvatne saradnje, uključujući i oblast odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: