Aktivisti PSG organizovali akciju u Pionirskom parku

Aktivisti PSG organizovali su u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije akciju tokom koje su upitali nadležne organe zašto ne štite građane Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 22.06.2018.

19:50

Aktivisti PSG organizovali akciju u Pionirskom parku
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Oni su podsetili da još nema odgovora na pitanja o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Nekoliko desetina okupljenih među kojima je bio i lider Pokreta Saša Janković razvili su dva velika transparenta: "Ko je ubio Olivera Ivanovića?" i "Zašto ljudi nisu bezbedni?", kao i nekoliko manjih: "Ko ubija ljude u Srbiji?", "Gde je policija u Beogradu?", "Kako da hapsi svoj svoga?" i "Kako je osuđeni za ubistvo na 14 godina otišao na Mundijal?".

Šef pravnog tima Pokreta slobodnih građana Aleksandar Olenik rekao je novinarima da se na javnim mestima dogodilo 82 ubistva od kada je naprednjački režim preuzeo vlast u Srbiji i upitao zašto nadležni ne štite građane.

Upitao je i zašto su građani Srbije nezaštićeni na ulicama Beograda i na ulicama drugih mesta.

"Zašto na primer država štiti kompletne idiote iz Savamale, a ne žrtve koje su tamo bile vezivane?", upitao je on.

On je rekao da je osnovni posao policije da obezbedi sigurnost svima, a ne da kažnjava građane koji učestvuju u protestu.

"Da li je posao policije da štiti režim od svojih građana ili je posao policije da štiti svoje građane u svakom mestu i svako vreme?" upitao je on.

Podsetio je da je sinoć ubijen čovek u Beogradu iz automatskog oružja na javnom mestu rafalnom paljbom i da samo pukim slučajem niko nije nastradao, a da je pre nekoliko dana u gradu eksplodirao automobil tokom dana.

"Gde je policija u Srbiji? Gde je policija u Beogradu? Gde je načelnik policije? Nije se oglasio sve vreme, je li rade nešto? Je li treba da štite nas ili one koji nas napadaju i ugroažavaju", upitao je on.

PSG nastavlja da svakog petka u Pionirskom parku u Beogradu u 17 časova organizuje akcije tokom kojih će postavljati pitanja onima koji su odgovorni za stanje u državi i koji imaju obavezu da reše ili barem iskažu volju za rešavanjem problema, najavili su iz PSG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: