Završena rasprava u Skupštini

Skupština Srbije završila je objedinjenu načelnu raspravu o više zakonskih predloga iz oblasti rada i socijalne politike, a nastaviće rad u ponedeljak u 10.00.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

19:41

Završena rasprava u Skupštini
Ilustracija: Thinkstock

Poslanici su tokom dana najviše pažnje posvetili izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Na dnevnom redu vanrednog zasedanja su i predlozi zakona o ratnim memorijalima, pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, kao i zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, koje je podnela Vlada Srbije.

Poslanici razmatraju i izmene i dopune zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica i zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Razmatra se i predlog zakona o potvrđivanju nekoliko sporazuma, među kojima su sporazum Srbije i Rusije o socijalnoj sigurnosti, Srbije i Slovenije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, Srbije i Grčke o socijalnom osiguranju.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju vlada Srbije i Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja.

Poslanici razmatraju i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije koji je podnela poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: