"Zovem Vajgla na besplatan ručak, kad već oni nas ne zovu"

Srbija ne traži nikakve "besplatne ručkove", kao što kaže slovenački poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, već samo da se meri ono što radi, kaže Vučić.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

11:53

Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net

U debati o nacrtu izveštaja o Srbiji, koji je poslanicima Spoljnopolitičkog odbora predstavio izvestilac za Srbiju, predstavnik grupe liberala i demokrata Ivo Vajgl, najavio je veliki broj amandmana na tekst.

On je rekao da srpske vlasti moraju da znaju da ih EU ne poziva na besplatni ručak, već da moraju da se usklade sa standardima i vrednostima EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje kako ocenjuje da je najveći kritičar Srbije na toj sednici bio poslanik iz regiona, slovenački poslanik, kazao da niko od Vajgla nije ni očekivao nikakav besplatan ručak.

„Niko nije nikada ni dobio nikakav besplatan ručak od njih. Mi to nikada nismo dobijali, niti tražili. Jedino što tražimo jeste da se meri ono što radimo“, kazao je on u Dimitrovgradu, gde boravi zajedno sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Vučić je ukazao da je Srbija uvek davala besplatne ručkove, večere, a nije ni u bivšoj Jugoslaviji „od njih“ dobijala besplatne ručkove.

Naglasio je da je rasprava u EP bila bolja nego ikada i kritikovao što naši mediji vole da se ukaže na nešto što je protiv nas.

„Pored EPP-a, čak su i socijalisti imali vrlo korektan pristup na toj debati“, objasnio je Vučić.

Što se Vajgla tiče, zovem ga ja na besplatan ručak. Može da dođe, kada oni već ne zovu nas. Mi na njihove nismo nikada računali“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: