Dačić: Kosovo može samo da sanja...

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je poslednje povlačenje priznavanja Kosova samo jedno u nizu i da još desetak država preispituje svoje odluke.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

08:31

Dačić: Kosovo može samo da sanja...
EPA-EFE Andrej CUKIC

"Barem desetak država trenutno vaga stav. Mnogo je zemalja priznalo KiM ne raspolažući pravim informacijama, i sada, kad vide kako zaista stoje stvari, preispituju odluke. Zato imamo razloga da verujemo da će broj priznavanja pasti ispod 100, a tada Kosovo može samo da sanja da će postati deo međunarodnih organizacija", kaže on za Novosti.

Za prijem nove članice u Interpol, organizaciju čiji prag će Priština pokušava da pređe ove jeseni, neophodna je dvotrećinska većina glasalih, a od prošle godine, kad su primljeni Palestina i Solomonska ostrva, Interpol ima 192 članice, navodi list.

Zbog toga je za Beograd prioritet da u naredna četiri meseca, do zasedanja Generalne skupštine Interpola, umanji broj sigurnih glasova za tzv. Kosovo, pišu "Novosti".

Početkom ove godine pominjala se mogućnost da i Egipat preinači svoju odlluku u vezi s Kosovom, što bi bilo veoma značajno zbog uticaja koji ova arapska država ima, navodi list.

Pre Liberije, odluke o priznavanju tzv. Kosova povukle su Sao Tome i Principe, a usledile su odluke Surinama, Gvineje Bisao i Burundija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: