“Čopor vukova” oslobođen optužbi za silovanje

Sud u španskom gradu Navari odlučio je da pusti na uslovnu slobodu petoricu muškaraca optuženih za grupno silovanje jedne devojke pre dve godine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

21:55

“Čopor vukova” oslobođen optužbi za silovanje
Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

Nakon ove odluke brojne organizacije su najavile masovne ulične proteste, javio je Rojters.

Grupa muškaraca iz Sevilje optužena je da je 2016. tokom festivala San Fermin, poznatom po trčanju pred bikovima gradskim ulicama, noću silovala devojku dok je bila u alkoholisanom stanju.

Oni su proveli dve godine u zatvoru pošto su osuđeni za zlostavljanje, ali ne i za silovanje, što je izazvalo proteste na ulicama Navare.

I odbrana i tužilaštvo su najavili žalbu pa će slučaj završiti na Vrhovnom sudu.

Muškarci su međusobno komunicirali preko aplikacije “voc ap” u grupi koju su nazvali “čopor vukova" po čemu je čitav slučaj dobio ime.

Poruke koje su razmenjivali tom prilikom korišćene su kao dokaz u sudskom postupku.

Oni su pušteni na uslovnu slobodu zbog tehnikalije, pošto prema španskom zakonu niko ne može provesti duže od dve godine u zatvoru ako mu nije izrečena konačna presuda, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: