Hezbolah obećao osvetu za napade u Siriji

Iračka paravojna formacija Brigade Hezbolaha obećala je osvetu kada bude pouzdano znala koja zemlja je izvela smrtonosni napad na njene ljude u Siriji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2018.

21:08

Hezbolah obećao osvetu za napade u Siriji

Brigade Hezbolaha su početkom ove nedelje bile meta noćnog napada na istoku Sirije pripisanog Izraelu.

U napadu je bilo 50 mrtvih, Sirijaca i Iračana, a Iračka paravojna formacija je potvrdila da je izgubila 22 člana.

"Do sada još nemamo dokaz ko stoji iza napada, ali ne možemo se ograničavati na Amerikance i cionistički entitet (Izrael). Kada bude bilo poznato ko je napadač, biće i prikladnog odgovora i ruka otpora bi mogla da udari bilo gde", rekao je portparol te proiranske formacije Džafar al-Huseini.

On je izjavu dao tokom ceremonije žaljenja u džamiji u Bagdadu.

"SAD i izraelski entitet su uvek izražavali želju da kontrolišu ovo područje i prekinu linije snabdevanja osovini otpora koja ide od Irana do Sirije i Libana preko Iraka", rekao je član političkog ogranka Brigada Mohamad Mohi.

Ta organizacija kao i druge koje naoružava i finansira Teheran, formirana je 2014. da bi se borila protiv Islamske države.

Takođe, oni se u Siriji bore na strani sirijske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: