Melanija Tramp obišla prihvatilište za decu migrante

Prva dama SAD Melanija Tramp nenajavljeno je obišla prihvatilište u Teksasu, gde su smeštena deca migranati.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Decu tamo šalje američka vlada, nakon što zajedno sa članovima porodice nelegalno uđu u zemlju.

Melanija je obišla prihvatilište za decu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug predsednik Donald Tramp potpisao izvršnu uredbu kojom se migrantskim porodicama omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod migracionog postupka.

Obraćajući se na sastanku svog kabineta, Tramp je potvrdio da je njegova supruga "dole na granici", a portparolka prve dame Stefani Grišam je rekla da Melanija ima punu podršku svog supruga.

Postoji mogućnost da Melanija obiđe još jedan objekat kasnije danas, u kojem je ekipa AP prošle nedelje videla da se deca smeštaju u kaveze.

Stefani Grišam je objasnila da je cilj Melanijine posete da pruži podršku deci, koju razdvajaju od roditelja.

"Ona je želela da sve sama vidi", rekla je Grišamova.

AP navodi da je Melanija Tramp bila u pratnji ministra zdravlja Aleksa Azara, kada se sastala sa izvršnim direktorom objekta i drugim članovima osoblja u improvizovanoj sobi za konferencije, gde joj je rečeno da se osoblje odnosi prema pedeset osmoro dece u prihvatilištu kao da su njihova sopstvena deca.

Prva dama zatražila je da deca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je pre moguće".

Tramp je juče potpisao izvršnu uredbu kojom se migrantskim porodicama, koje ilegalno predju južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, ali je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

Svet

strana 1 od 470 idi na stranu