Supruga Benjamina Netanijahua optužena za proneveru

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua Sara optužena je za proneveru državnih sredstava, saopštilo je izraelsko Ministarstvo pravde.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

13:37

Supruga Benjamina Netanijahua optužena za proneveru
EPA-EFE/OLIVIER DOULIERY

Sara Netanijahu osumnjičena je za zloupotrebu oko 100.000 dolara iz zvaničnih fondova za usluge keteringa u rezidenciji premijera u Jerusalimu, navodi se u saopštenju.

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije, dok je on negirao da je bilo šta pogrešno uradio odbacivši optužbe kao "medijski lov na veštice".

Premijera Netanijahua policija je 12. juna ispitala u vezi sa slučajem kupovine nemačkih podmornica vrednih dve milijarde dolara, a to je, kako su tada saopštili njegovi najbliži saradnici, bilo prvi put da je Netanijahu ispitan u ovom slučaju.

Očekivalo se da će Netanijahu tog dana biti ispitan i u slučaju o gigantu za telekomunikacije "Bezeku", međutim, policija je saopštila da on nije ispitan u vezi s tim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: