Lavrov: Moskva zove međunarodnu zajednicu da...

Moskva poziva globalnu zajednicu da zajednički rešava pitanja umesto da usvaja pristupe zasnovane na kratkoročnim interesima, izjavio Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

11:03

Lavrov: Moskva zove međunarodnu zajednicu da...
EPA-EFE/ Maxim Shipenkov

Ruski ministar spoljnih poslova sastao se danas s generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

"Uvek smo podržavali UN i nastavićemo da to činimo. Veoma cenimo vašu rešenost da povećate ulogu UN u globalnim pitanjima, posebno u rešavanju regionalnih pitanja", rekao je Lavrov Guterešu, prenosi Tass.

Kako je šef ruske diplomatije istakao, u mnogim aspektima to zavisi od sveukupnog stanja sistema međunarodnih odnosa.

"Svi mi moramo da delujemo zajedno, a ne sami za sebe, kako bismo postigli ciljeve utemeljene Poveljom UN umesto jednostranih ciljeva baziranih na kratkoročnim interesima", istakao je Lavrov.

On je izrazio nadu da će zajedničke vrednosti omogućiti nastavak saradnje u rešavanju globalnih pitanja.

Gutereš, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, sastao se juče sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i razgovarao sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom, a takodje je prisustvovao utakmici Portugala i Meksika u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: