"Nema te batine koja će me naterati da slušam te gluposti"

Pančevo -- Upitan da prokomentariše izjave kosovskih političara pred dijalog s Beogradom u nedelju, Vučić kaže da nema te batine koja će ga naterati da sluša te gluposti.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Podsetimo, kosovski predsednik Hašim Tači juče je izjavio da je predstojeći razgovor u Briselu, kome će prisustvovati on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, početak završne faze rešavanja pitanja odnosa Beograda i Prištine i da će na dnevnom redu biti pitanje granice između Srbije i Kosova.

Prema Tačijevim rečima, Kosovo ima podršku svojih saveznika, misleći pritom na NATO i SAD, i neće, kako je rekao, dozvoliti da se Srbiji da i jedan milimetar Kosova.

Pre te izjave, tačijev savetnik je rekao da podela Kosova nije na dnevnom redu, a da jeste onda bi Kosovo trebalo da traži i Sandžak i deo juga Srbije.

Komentarišući takve izjave iz Prištine, Vučić je rekao da je pozvao ljude u Briselu i da im je rekao da, "ako su to stavovi Albanaca, onda da ne gubimo vreme i da ja ne dolazim. Rekli su mi molim te da dođeš i da razgovaramo".

"Ako mislite da ima ta batina koja će me naterati da slušam Tačijeve, Hotijeve i takve gluposti, nemojte da me zovete. Niti sam fasciniran ingenioznim idejama, niti se plašim. Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske, zato da ne gubimo vreme. Ali, ako ste spremni na kompromis, tu sam. Srbija neće, da tako kažem, da zakucava, ali ako mislite da na takav način možete da razgovarate s nama, otići ćemo i reći im - hvala lepo, nek oni prvo ispune Briselski sporazum, pa ćemo onda mi da razgovaramo dalje", poručio je predsednik Srbije, koji u nedelju putuje u Brisel na prekinuti dijalog o Kosovu.

Kosovo

Sprečen prijem Kosova u SCO

Beograd -- Na sednici Saveta Svetske carinske organizacije u Briselu je sprečen prijem samoproglašenog Kosova, čiji status u toj organizaciji ostaje sporan i zamrznut.

Kosovo subota 30.06. 16:39 Komentara: 20
strana 1 od 98 idi na stranu