Gojković i Radev: Zajednička budućnost Srbije i Bugarske

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Bugarske Rumen Radev istakli su da je pred Srbijom i Bugarskom zajednička budućnost.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

18:30

Gojković i Radev: Zajednička budućnost Srbije i Bugarske

U tom kontekstu važno da se iskoriste svi potencijali za intenziviranje veza u cilju unapređenja dobrosusedskih odnosa,

Tako bi dodatno ojačali i konkretizovali saradnju, posebno u oblasti infrastrukture, transporta, energetike, obrazovanja i kulture

Gojković je zahvalila Bugarskoj što je u prioritete svog predsedavanja Savetom EU uvrstila proširenje i integraciju Zapadnog Balkana, ističući da je cilj Srbije da postane punopravna članica EU, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je izrazila nadu da će proširenje na Zapadni Balkan takođe biti prioritet tokom predsedavanja Austrije i Rumunije, a Radev je naglasio da prijateljska Srbija može da računa na podršku Bugarske.

Gojković i Radev su se saglasili da je izuzetno značajan razvoj međuparlamentarne saradnje kao važnog segmenta odnosa dve zemlje, imajući u vidu da parlamenti daju strateške smernice za razvoj društva i obavljaju važan posao na harmonizaciji zakonodavstva sa pravom EU.

Predsednica Skupštine je ocenila da ima prostora da se dosadašnja dobra međuparlamentarna saradnja dodatno produbi na nivou radnih tela, posebno odbora za poljoprivredu, turizam, infrastrukturu, energetiku.

Prema njenim rečima, za Srbiju je važno iskustvo parlamenta Bugarske u vezi sa procesom evropskih integracija, u pogledu prilagodjavanja nacionalnog zakonodavstva pravnim tekovinama EU, te da će u cilju daljeg produbljivanja odnosa u narednom periodu posetiti Bugarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: