Tužba Slovenije protiv Hrvatske na čekanju

Slovenija će tužbu protiv Hrvatske zbog kršenja arbitraže podneti sudu EU tek nakon što bude konstituisan novi saziv parlamenta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

08:21

Tužba Slovenije protiv Hrvatske na čekanju
Ilustracija: Getty Images

To je izjavio predsednik tehničke vlade Miro Cerar, koji je ranije najavljivao da će odlukao tužbi biti doneta danas.

Cerar je objavio odluku o odlaganju u sredu nakon sastanka s liderima političkih stranaka, prenela je Hina.

Cerar je posle sastanka sa svim predsednicima stranaka u novom parlamentu kazao da treba pričekati raspravu o tužbi pred parlamentarnim odborom za spoljnu politiku, nakon što se novi parlament konstituiše i počne da radi.

Međutim, otvorenog protivljenja tužbi protiv Hrvatske na zatvorenom sastanku nije bilo, izjavio je tehnički premijer.

"Među strankama postoji saglasnost da tekst tužbe treba do kraja pripremiti, a danas smo govorili o glavnim elementima tužbe. Nije bilo protivljenja tome nego su se tražila dodatna pojašnjenja, ali je prevladalo uverenje da čelnici političkih stranaka i članovi budućeg parlamentarnog odbora za spoljnu politiku obave raspravu o arbitražnoj tužbi još jednom", kazao je Cerar posle sastanka zatvorenog za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: