Nađen još jedan komad nameštaja nestao iz Skupštine

Pronađen još jedan komad nameštaja ukradenog iz zgrade Narodne skupštine 5. oktobra 2000. tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

12:05

Nađen još jedan komad nameštaja nestao iz Skupštine
Ilustracija: Getty Images

Komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta nađen je u Sokobanji i u međuvremenu je vraćen Skupštini Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković zahvalila je građanima koji su se odazvali apelu da se vrate slike, mobilijar i druga umetnička dela i predmeti, koji su vlasništvo parlamenta.

"Ovom prilikom ponovo pozivamo sve građane koji imaju saznanja o umetničkim delima i drugoj kulturnoj baštini koja pripada Parlamentu Srbije da se jave i pruže informacije", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Podsetimo, pre tri dana iz Skupštine Srbije je saopšteno da su pronađene i dve fotelje, takođe nestale 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: