Vulin priču o slici Vučićevog sina povezao sa statusom KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica nalaze se na meti različitih napada svaki put kada se povede razgovor o statusu Kosova i Metohije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2018.

20:52

Vulin priču o slici Vučićevog sina povezao sa statusom KiM
Tanjug / Ministarstvo odbrane

To je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Svaki put kada započnu razgovori o Kosovu i Metohiji događaće se salve napada na predsednika Vučića, najpre na njegovu porodicu i na njegove saradnike, a zatim će krenuti besmisleni protesti i događaji koji u javnosti treba da stvore lošu sliku o državi Srbiji", rekao je Vulin novinarima u vojnoj bazi "Jug" kod Bujanovca komentarišući fotografiju Vučićevog sina Danila na utakmici sa osobama osuđivanim za teška krivična dela, koja se pojavila na društvenim mrežama.

On je dodao da se to događa kada se Vučić "suprotstavi nekim neprihvatljivim zahtevima kada je reč o Kosovu i Metohiji".

Vulin je reagovao i na ovonedeljne izjave zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja i predsednika Kosova Hašima Tačija.

"Vreme je, možda i poslednje vreme, da predstavnici EU kao medijatori u razgovorima sa Prištinom, već jednom izađu sa jasnim stavom da li prihvataju takvo ponašanje prištinske strane. Da li prihvataju izjave, kao što je izjava Hašima Tačija da nema o čemu da se pregovara i razgovara i da on tamo ide na kapitulaciju Srbije? Mislim da je krajne vreme da se predstavnici EU, kao naši medijatori, odrede prema ovakvom ponašanju", rekao je Vulin.

Hodžaj je ranije ove nedelje izjavio da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa članstvom Kosova u UN, dok je Tači rekao da će sastanak s Vučićem za vikend biti "prvi sastanak finalne faze dijaloga" o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da je to jasno iz poziva EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: