Predsednica Skupštine zahvalila Liberiji zbog Kosova

Predsednica Skupštine Maja Gojković sastala se s ministrom inostranih poslova Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem i zahvalila mu zbog odluke o Kosovu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2018.

12:15

Predsednica Skupštine zahvalila Liberiji zbog Kosova
Tanjug, Jaroslav Pap

Naime, ta zemlja je u sredu saopštila da povlači priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Gojković je naglasila da se tom odlukom Liberija pridružila grupi prijateljskih zemalja koje su povukle priznanje, ističući da je to izuzetno značajno za Srbiju i ukupan proces dijaloga sa Prištinom.

Ona je ukazala da poseta ministra spoljnih poslova Liberije ima izuzetan značaj u sklopu tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnje na koju je Srbija ponosna i da će naredne godine biti obeleženo 60 godina od uspostavljanja saradnje dve države.

Gojković je podsetila da je upravo u zgradi Doma Narodne skupštine održana osnivačka konferencija Pokreta nesvrstanih, a da Srbija danas ima strateški cilj jačanja i obnavljanja saradnje sa zemljama afričkog kontinenta na bilateralnom i multilateralnom planu, posebno u obrazovanju, privredi, poljoprivredi, industriji, trgovini, zdravstvu, obrazovanju i kulturi.

Ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findli istakao je da Liberija želi da unapredi i konkretizuje saradnju sa Srbijom u brojnim oblastima, kao što su privreda, poljoprivreda, turizam, i založio se za jačanje saradnje na parlamentarnom nivou, kao posebno važnog segmenta odnosa dve države.

Ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe je ukazao da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih i da aktuelno unpredjenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje.

On je naglasio da je važno da se razmotre konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u interesu obe države i njihovih građana, kao i da postoji obostrani interes i dobra volja za to, navodi se u saopštenju kabineta presednice Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: