Savez za promene pitao, a SNS odgovorio

Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u beogradskom parlamentu upitao vladajuću koaliciju zašto nije postavljen novi gradski menadžer. SNS odgovara.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

11:07

Savez za promene pitao, a SNS odgovorio
Ilustracija: Thinkstock

"Da li odugovlačenje sa ovim postavljenjem znači da će novi zamenik gradonačelnika i dalje raditi kao gradski menadžer, što bi bilo strogo nezakonito?", pitao je Nikola Jovanović.

On dodaje da u Zakonu o glavnom gradu ne postoji odredba da bilo ko treba doživotno da obavlja neku funkciju. "Ne može jedan čovek biti defakto gradonačelnik, sam svoj zamenik, pa još i gradski menadžer", ocenio je Jovanović u saopštenju.

On je dodao da Beograd nije stečeno dobro, niti sme biti plen ijednog pojedinca.

"Pozivam zato vladajuću koaliciju da skupi hrabrost i postavi novog gradskog menadžera, jer nije prirodno i zakonito da se sva gradska vlast koncentriše u rukama jednog čoveka. ;Odbornička grupa 'Savez za Srbiju' se zalaže za striktno poštovanje zakona i statuta Grada Beograda, smenjivost svih funkcionera i odgovoran rad u interesu svih Beogradjana", dodao je Jovanović.

SNS: Čudno da baš oni pominju zakon...

Iz SNS Savetu poručuju da je veoma čudno da oni u svom pitanju pominju zakon budući da se Vuk Jeremić nalazi u centru međunarodne korupcionaške afere.

"Takođe, Jovanovićev drugi šef, šef odborničke grupe tajkun Dragan Đilas, poznat je po tome što je svoje bogatsvo uvećao 60 puta za vreme svog mandata, a za to vreme ostavio 1,2 milijarde evra duga svim Beograđanima i gradska preduzeća koja su poslovala sa gubitkom" rekao je Mitrović, navodi se u saopštenju.

Kako kaže Mitrović, znajući te podatke postavlja se pitanje da li Jovanović ovo govri kako bi skrenuo pažnju sa lopovluka njegovih šefova tajkuna Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ili je možda i on zainteresovan, poput Jankovića, za neku funkciju bez podrške građana.

"Građani su na izborima jasno izabrali da žele tim ljudi kojima je interes Beograda i Beograđana na prvom mestu, a ne ljude koji će raditi isključivo za svoje džepove na štetu građana" naglasio je Mitrović i dodao da bi Jovanović mogao da odgovori zašto i za koje usluge je ambasada Katara iz Berlina uplatila 200.000 evra udruženju njegovog šefa Vuka Jeremića, kao i za koje usluge su od uhapšenog Patrik Hoa dobili 5,3 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: