"Američkim oružjem možemo da zatvorimo granicu sa Rusijom"

Ukrajina može da iskoristi dodatne prihode državnog budžeta za kupovinu američkih sistema PVO, izjavio je ministar odbrane Stepan Poltorak.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 20.06.2018.

20:14

Getty Images

To piše portal “Korespondent“, a prenosi “Sputnjik“.

“Na primer, četiri milijarde dolara bi nam bile dovoljne da kupimo pet divizija sistema PVO ’Patriot‘ i u potpunosti zatvorimo granicu sa Rusijom“, izjavio je ministar odbrane.

Potreban novac bi se mogao naći, kako tvrdi Poltorak, borbom protiv krijumčarenja. Ranije je Vlada Ukrajine usvojila odgovarajući akcioni plan.

Od početka vojne operacije u Donbasu ukrajinska vojska je od Vašingtona dobila oklopna vozila, dronove, radare i drugu opremu.

Prošle godine je američka administracija odobrila isporuke oružja Kijevu, uključujući i prenosive protivtenkovske raketne sisteme. Krajem aprila portparol Stejt departmenta saopštio je da su sistemi “Džavelin“ već isporučeni u Ukrajinu. Vašington je naglasio da Kijev ne može da koristi sisteme na liniji razgraničenja u Donbasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: