Eksplozija u Londonu nije terorizam, uhapšen mladić

Britanska policija saopštila da eksplozija na stanici metroa u severnom delu Londona verovatno nema veze sa terorizmom. Uhapšen osumnjičeni.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

09:28

Eksplozija u Londonu nije terorizam, uhapšen mladić
Foto: Tanjug/AP

Prethodno je policija saopštila da je "malom broju ljudi" ukazana medicinska pomoć nakon manje eksplozije koja se dogodila juče u stanici metroa Sautgejt, u severnom delu Londona.

"Nije bilo teže povređenih a istraga je u toku", saopštila je policija putem Tvitera, preneo je Rojters.

U međuvremenu je uhapšen 23-godišnji muškarac. "Muškarac je uhapšen na osnovu sumnje da je počinio akt verovatno s ciljem da izazove eksploziju kako bi povredio ljude ili oštetio okolinu, ugrožavajući bezbednost na pruzi", saopštila je policija, prenosi AP.

Osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, pušten je do nastavka istrage, napominje američka agencija.

Nešto ranije, policija je navela da ispituje uzrok slabije eksplozije, kao i da se stanovnicima Londona savetuje da izbegavaju to područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: