Zaev najavio impičment Ivanova, "ako mora"

Parlamentarna većina će tražiti impičment predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, ako ne potpiše dogovor sa Grčkom, a građani na referendumu se izjasne pozitivno.

Izvor: Beta

Sreda, 20.06.2018.

00:12

Zaev najavio impičment  Ivanova,
Foto: EPA-EFE / Hayoung Jeon

To je izjavio premijer Makedonije Zoran Zaev.

"Ima želja za ukrupnjavanje parlamentarne većine i to ćemo napraviti isključivo za impičmnet predsednika, ako moramo. Završilo se vreme prenemaganja, laganja, ličnih kalkulacija i političkog kalkulanstva. Makedonija mora da krene napred", rekao je Zaev za TV "Kanal 5".

Makedonski premijer je istakao da su građani ti koji će odlučiti da li žele promenu imena države, ali da ako dogovor sa Grčkom bude prihvaćen na referendumu, niko nema pravo da sprečava njihovo mišljenje.

"Mi smo tu da slušamo i sprovodimo. Građani će doneti odluku koju moramo svi da poštujemo. Ne pretim, ja sam mnogo realan i častan čovek, ali ću uraditi sve da sprečim eventualnu blokadu prava građana da se izjasne", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev u emisiji "Samo istina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: