Mihajlović: Svi smo izbeglice, a Srbi to najbolje razumeju

Teško da postoji narod koji bolje od Srba razume svu patnju izbeglištva, poručila je ministarka Zorana Mihajlović, povodom Svetskog dana izbeglica.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

20:35

Mihajlović: Svi smo izbeglice, a Srbi to najbolje razumeju
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Navela je da smo sa izbeglicama širom Srbije delili ono što imamo, kao što su neki drugi s nama delili kad smo mi bili izbeglice.

"To smo i na delu pokazali brigom, domaćinskim odnosom prema milionima izbeglica iz Sirije, Avganistana i drugih zemalja tokom najnovijeg i najvećeg migrantskog talasa", kaže Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Bili smo i jesmo dobri domaćini jer znamo šta znači bežanje od rata, smrti i uništenja, i šta znači želja da imamo mir, život i dom za svoju porodicu. Sve smo to mi već nekoliko puta prošli, opstali smo i opstaćemo", poručila je Mihajlović, a prenosi u saopštenju njen kabinet.

Kako je rekla, Evropska unija koja je sama nastala na ideji ravnopravnosti, humanosti i demokratije, danas mora da pronađe rešenje za ove ljude.

"Rešenje dostojno ljudi, a ne rešenje zbog kog će je se pokolenja stideti. Zato nas vređa i boli kada vidimo kako se neki drugi danas ponašaju prema izbeglicama, kako odvajaju decu od svojih majki, kako se žicama zatvaraju u svoja dvorišta i ostaju nemi na patnju ovih ljudi", rekla je Mihajlović.

Istakla je da je Srbija, kao i uvek, spremna da ponese svoj deo tereta u rešenju ovog problema, jer znamo da smo svi mi izbeglice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: