U brodolomu kod Libije poginulo pet migranata, 117 spaseno

Tela petoro migranata su izvučena iz mora, a više od 100 osoba je spaseno kada je njihov gumeni čamac počeo da tone kod Libije.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

00:35

U brodolomu kod Libije poginulo pet migranata, 117 spaseno
Foto: Tanjug/AP/Salvatore Cavalli

To je rekao za Frans pres zvaničnik libijske ratne moranrice.

Migranti, među kojima i žene i deca, bili su na gumenom čamcu koji je počeo da tone oko osam nautičkih milja od Abu Kamača, blizu tunisko-libijske granice kada je stigla patrola mornarice, rekao je oficir Rami Gomeid.

Petoro migranata se utopilo i po dolasku libijske patrole nađena su njihova tela, a 117 drugih koji su bili na čamcu, spaseni su i odvezeni do glavnog grada Libije Tripolija, rekao je on.

Jedan od spasenih koji je stigao u Tripoli rekao je za Frans pres da je italijanski spasilački brod koji je bio u blizini odbio da im pomogne.

"Kad smo se približili italijanskim spasiocima oni nisu prihvatili da nam pomognu i onda smo ostali da čekamo libijske spasioce", ispričao je on.

On je rekao da su se tri žene i dva dečaka utopili jer su pali u vodu dok su pokušavali da se popnu na spasilački brod, jer su svi hteli brzo da se popnu na brod zato što se čamac punio vodom.

Libija je tranzitna zemlja preko koje hiljade afričkih migranata pokušava preko Sredozemlja da stigne do evropskih obala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: