SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi

Južna Koreja i SAD dogovorile su se da odlože zajedničke vojne vežbe planirane za avgust, izjavio je američki zvaničnik.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.06.2018.

00:11

SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi
Foto: Thinkstock

Do odlaganja je došlo nakon što je predsednik Donald Tramp na samitu sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom obećao da će okončati "ratne igre".

Neimenovani američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da su vežbe suspendovane u skladu sa Trampovom najaviom i da se zvanično saopštenje očekuje narednih dana, prenosi Rojters.

Prošle godine u vežbama je učestvovalo 17.500 američkih i 50.000 južnokorejskih vojnika, iako su manevri fokusirani uglavnom na kompjuterske simulacije a ne realnu upotrebu oružja, tenkova ili aviona.

Da su vežbe obustavljene potvrdilo je i južnokorejsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija Jonhap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: