Skupština Kosova nastavlja rad

Skupština Kosova će u nastavku današnje sednice razmotriti tačke dnevnog reda sa prethodnih sednica održanih 6, 8. i 14. juna.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

10:05

Skupština Kosova nastavlja rad
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Na dnevnom redu su glasanje o predlogu rezolucije sa interpelacije premijera. Ramuša Haradinaja u vezi korupcije visokih zvaničnika i organizovanog kriminala u institucijama Republike Kosova, glasanje o predlogu-rezolucije sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja u vezi sa stanjem i finansijskom situacijom u javnim preduzećima Telekom i Pošta Kosova.

Na dnevnom redu je i glasanje za predlog-rezolucije sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja o odlukama ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, Nenada Rikala o razrešenju direktora i dodeli sredstava za grantove i subvencije.

Sednica će biti nastavljena interpelacijom ministarke za evropsku integraciju, Durata Hodža o sprovođenju Nacionalnog programa o ostvarivanju Sporazuma o stabilizaciji-pridruživanju za četvrti kvartal 2017 i prvi kvartal 2018.

Na sednici će biti razmotreni nacrti zakona o pravnim aktima, zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na lične dohotke, o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dohotke korporacija I zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrednost.

Po drugi put će biti razmotren i nacrt zakona o rudnicima i mineralima.

Skupština će razmotriti i godišnji finansijski izveštaj o budžetu Kosova za 2017, godišnji izveštaj Agencije za menadžiranje memorijalnih kompleksa za 2017 godinu, godišnji izveštaj Kosovskog saveta za kulturno nasleđe za 2017,godišnji izveštaj Državne agencije za zaštitu ličnih podataka za 2017 godinu.

Očekuje se da Skupština formira anketnu parlamentarnu komisiju u vezi imenovanje visokih civilnih službenika u državnoj administraciji, anketnu komisiju u vezi rasvetljavanja slučaja proterivanja šest turskih državljana , 29. marta 2018 godine.

Kao poslednja tačka dnevnog reda je parlamentarna rasprava u vezi Srednjoročnog okvira troškova za period 2019- 2021.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: