Vučić: Dobio sam zvaničan poziv, u nedelju sa Tačijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 19.06.2018.

09:24

Vučić: Dobio sam zvaničan poziv, u nedelju sa Tačijem
Tanjug, Dimitrije Goll

On je istakao i da će u nedelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

„Dobio sam zvaničan poziv i Delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem“, rekao je on novinarima.

Vučić je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju, to je, kaže, tehničko pitanje.

Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove:

„Srbija nikada nije postavljala uslove za dijalog. Uvek smo bili spremni za dijalog, koji će početi u petak. Videćemo da li će se on produžiti i na ponedeljak, pošto je postojala takva ideja, jer se u ponedeljak održava međuvladina konferencija“, rekao je on odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa srpskom decom iz Hrvatske.

Kazao je da nije optimista, niti pesimista, i da je posao državne delegacije da štiti interese našeg naroda.

Onima koji govore da treba da se poštuju neki drugi sporazumi, Vučić je poručio da moraju da pročitaju opšti sporazum o energetici iz 2013.koji ne govori o onome što bi oni želeli.

„To je generalni sporazum. Čak i za njega je potrebna implementacija Zajednice srpskih opština. Molim ih da pročitaju što su sami potpisivali i parafirali, da ne govore gluposti“, poručio je albanskim političarima sa Kosova.

Vučić je rekao da je to, što oni govore, međutim sitnica na koju se čovek navikne, i da se on trudi da ih prećuti, da ne raguje na svaku glupost.

Sastanak potvrđen i iz EU

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini potvrdila da će u nedelju u Briselu nastaviti "rad na fazi sveobuhvatne normalizacije" s predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, u sklopu dijaloga.

Kako je danas rekla predstavnica za štampu Federike Mogerini, Maja Kocijančič, visoka predstavnica EU i dvojica predsednika će se u okviru dijaloga, u kojem posreduje EU, sastati u Briselu 24. juna.Tom prilikom će Mogerini i dvojica predsednika "nastaviti rad na fazi sveobuhvatne normalizacije dijaloga, razmotriti postojeće sporazume, izvestiti o njihovom sprovodjenju do sada i razgovarati o idućim koracima s ciljem da se dalje ide u intenzivnije razdoblje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: