Martinović: Poslaniku SNS stiglo preteće pismo

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da je poslaniku SNS Vladu Babiću, po nacionalnosti Bunjevcu, stiglo preteće pismo.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

16:18

Martinović: Poslaniku SNS stiglo preteće pismo

On je naveo da se u pismu u smrću i nasiljem, po nacionalnoj osnovi, preti njemu i njegovoj porodici i vređa rukovodstvo Srbije.

Martinović je naveo da Babiću prete da će biti zaklan jer je pre nekoliko dana replicirao poslaniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu, i zato što se zalaže za očuvanje identiteta bunjevačke nacionalne manjine.

Pismo je napisano rukom, na latinici i anonimno je, rekao je Martinović, koji je pozvao ministra Branka Ružića koji je danas u parlamentu da o svemu obavesti vladu.

"Na najgori način u pismu se vređa predsednik Vučić, Vulin za koga se kaže da će doživotno biti persona non grata u Hrvatskoj, Šešelj za koga se kaže da je osuđeni ratni zločinac, komunjarsko-četnički vojvoda koji će biti zaklan prvom prilikom", rekao je Martinović.

On je naveo da je najgroznije u pismu to što se Babiću preti da će mu "neki osvetnici" atakovati na "žensku obitelj".

"Mrtav si. Naći ćemo ti slabu točku u kretanju, a šta ćemo tek da radimo celoj tvojoj ženskoj obitelji, džaba ti skupstinska retorika...", pročitao je Martinović deo pretećeg pisma.

Poslanik SNS je rekao da se plaši da je to nastavak najgore kampanje protiv Republike Srbije, podsetivši da je o tome više puta govorio u skupštini.

"Ovo je atak na licnost poslanika, preti se njegovo porodici, na najgori način se govori o Srbiji, njenom rukovodstvu", rekao je Martinović i poručio da će poslanička grupa SNS insistirati na tome da se otkrije ko stoji iza pisma koje podseća na "novohrvatski, Tuđmanov govor".

"Najvažnije je da drzava reaguje, da se stane u odbranu Babića i članova njegove porodice", rekao je šef poslanika SNS, koji je pozvao Vladu i ministra unutrašnjih poslova da ovim povodom reaguju.

Preteće pismo su osudili i poslanici SRS i SPS, a ministar Branko Ružić poručio da je "poziv na linč" neprihvatljiv u demokratskoj zemlji i da će o svemu obavestiti Vladu, pre svega ministra unutrašjnih poslova.

"Ni na koji način ne smeju biti ugrožena prava nacionalnih manjina", rekao je ministar i istakao da je Srbija ozbiljna država koja ima jasno definisane zakone.

Poslanica SRS Vjerica Radeta primetila je da se "takve stvari dešavaju duže vreme" i da svako sebi može da dozvoli da preti državi i pojedincima, dok postoje i "beli medvedi" kojima ništa ne sme da se kaže i za koje "skaču razne organizacije".

Kako je navela, da deo onoga što je poslanik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov rekao pre neki dan u parlamentu, izgovori poslanik Srbin u Hrvatskom saboru, ne bi smeo da izađe napolje.

Poslanik SPS Neđo Jovanović je istakao da je svaka pretnja za najoštriju osudu.

"Ukoliko nismo jedinstveni, ukoliko ovo ne osudimo na najoštriji mogući način, dovodimo sebe u opasnost i na taj način doprinosimo da Srbija bude ugrožena. To vlast Republike Srbije, mi koji participiramo u toj vlasti, ne smemo da dozvolimo", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: