Fotografija kojom su "Rusi" šokirali svet nije iz Rusije

Fotografija koja je kružila svetom, a na kojoj se nalaze desetine mrtvih pasa, nastala je u Pakistanu, a ne u Rusiji, kako su mnogi tvrdili.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

20:37

Fotografija kojom su
Foto: Gettyimages

Šokantni prizori zabeleženi su u Karačiju 2016. godine, a psi su ubijani kako bi se redukovao broj životinja na ulicama, piše “Raša tudej“.

Ipak, pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu mnogi su bili zabrinuti za pse lutalice u Rusiji, tvrdeći da ih Rusi ubijaju.

Korisnici društvenih mreža fotografiju su delili misleći da je ona nastala u Rusiji. Međutim, fotografija na kojoj se nalazi više od 50 mrtvih pasa nastala je pre dve godine u Pakistanu.

Zamenik premijera Vitalij Mutko naveo je da bi životinje bile uhvaćene i smeštene u prihvatilište, a neki od korisnika Tvitera podelili su i Rojtersov članak u kojem se navodi da je u Karačiju 2016. ubijeno više od 700 pasa. Fotografija sa psima je takođe u tom članku.

“Fotografija koju ste iskoristili je po mom mišljenju zločin, ali ne iz Rusije“, napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: