Palestinac ubijen u pokušaju probijanja granice u Gazi

Jedan Palestinac je danas ubijen izraelskom vatrom, kada je grupa Palestinaca pokušala da probije graničnu ogradu na granici pojasa Gaze i Izraela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

13:08

Palestinac ubijen u pokušaju probijanja granice u Gazi

Kako javljaju izraelski mediji, pozivajući se na izveštaje sa te palestinske teritorije, uz to se čula eksplozija u blizini druge grupe Palestinaca u pograničnom području. Veruje se da su i oni pokušavali da pređu u Izrael.

"Pet terorista je pokušalo da ošteti bezbednosnu infrastrukturu koja je eksplodirala, više terorista je ranjeno", rekao je vojni portparol.

Izraelska vojska je ranije danas napala devet objekata Hamasa u pojasu Gaze, uključujući vojne i postrojenja za proizvodnju oružja.

Tri palestinske rakete su ispaljene na Izrael, ali je jedna pala u pojas Gaze, javili su izraelski mediji.

Izraelski vojni portparol je rekao da su izraelski napadi odgovor na puštanje zmajeva i balona sa zapaljenim materijalom preko granice, kao i na pokušaje ubacivanja u Izrael.

Da bi izazvali požare, Palestinci iz Gaze puštaju takve zmajeve i balone tokom masovnih protesta protiv izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije. Tako izazvani požari su uništili useve na velikim površinama i prirodne rezervate u Izraelu.

Od početka protesta 30. marta koji se održavaju svakog petka, izraelskom vatrom je ubijeno više od 120 Palestinaca a više od 3.800 je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: